Handlevogn

Logg ut

Tid for å måle radon

Statens strålevern anbefaler alle som har oppholdsrom i underetasjer eller i de to laveste etasjene over bakkeplan å måle radonkonsentrasjonen. Radon måles som langtidsmålinger (minimum to mnd) i vinterhalvåret, mellom midten av oktober og midten av april. Skal du måle radon i vinter, bør du bestille måleutstyr nå. Det er ikke mulig å fastslå radonkonsentrasjonen i en bolig uten at det foretas måling. 

Det er enkelt og rimelig å måle radon. Typisk koster to sporfilmer fra ca 400-600 kr, men prisen varierer. Miljørettet helsevern i Vestfold har tidligere tilbudt radonmålinger til husstander i våre kommuner. Dette tilbudet er nå avsluttet og den enkelte må derfor selv kontakte firma som selger radonmålinger. Måleutstyret sendes i posten og du kan selv plassere det ut. Les mer på Statens strålevern sine nettsider om radonmåling.

Dersom radonnivåene skulle vise seg å være for høye, finnes det effektive radonreduserende tiltak. Les mer på Statens strålevern sine nettsider om tiltak.

Radonmåling i utleiebolig

Dersom du leier ut bolig, er du forpliktet til å måle radon og gjøre eventuelle tiltak i utleieboligen dersom radonnivået er for høyt. Les mer om radon i utleieboliger her.

Nyhetsbrev

Jeg vil abonnere på nyhetsbrevet.

Kontakt oss

Miljørettet helsevern i Vestfold
Re kommune
Postboks 123
3164 Revetal

Tlf: +47 33 06 10 00
Telefaks: +47 33 06 10 01
E-post: mhv@re.kommune.no
 


Interkommunalt samarbeid med:

Færder kommune
Holmestrand kommune
Horten kommune
Re kommune
Sande kommune
Svelvik kommune
Tønsberg kommune

 

Miljørettet helsevern i Vestfold  |  Postboks 123, 3164 Revetal  |  Org nr: 983 885 497
Tlf: +47 33 06 10 00  |  Fax: +47 33 06 10 01  |  E-post:
mhv@re.kommune.no